5 idei de afaceri pe care le poti lansa (si) cu putini bani

Milioane de oameni viseaza sa isi deschida propria afacere. Multi dintre ei, insa, renunta inca din faza incipienta, caci considera ca nu au suficienti bani pentru a-si transforma visul in realitate. Totusi, exista multiple solutii ce ii pot sustine in a pune bazele unei afaceri de succes: de la imprumuturi pana la fonduri nerambursabile, exista o cale pentru oricine are curaj, idei si ambitie.

5 idei de afaceri pe care le poti lansa (si) cu bani putini

1. Creatii personale

Sunt creatii proprii, cum ar fi arte si meserii, care iti poti asigura un profit considerabil. De exemplu, daca esti pictor, sculptor, iti poti vinde lucrarile pe diferite platforme, cum ar fi eBayAmazon sau Elefant.ro.

2. Servicii la domiciliu

Pentru o astfel de afacere nu ai nevoie de bani. In plus, daca lucrul se desfasoara in casele clientilor, nu vei avea nevoie nici de un sediu fizic pentru afacerea ta. Ce fel de servicii ai putea oferi? Babysitting, ingrijirea animalelor de compania, curatenie, poate chiar gatit si lista poate continua.

3. Reparatii sau alte servicii

Daca te pricepi la diverse reparatii ori chiar esti calificat intr-un astfel de domeniu, ti-ai putea folosi abilitatile pentru a-ti deschide o afacere. Din nou, nu vei avea nevoie de un sediu daca oferi servicii la domiciliu, ci doar de o minima investitie pentru echipamente. Daca te descurci cu repararea unui aragaz, frigider sau televizor, de ce sa nu te bucuri de succes la o scara mai larga?! Indrazneste!

4. Consultanta de specialitate

Multi angajati se gandesc sa devina antreprenori numai dupa ce au mai multi ani de experienta profesionala in spate. Daca te afli deja in aceasta postura si consideri ca ai invatat multe lucruri in domeniul tau de activitate, impartaseste-le si celorlalti din cunostintele tale! Profesionistii in curs de devenire sau proprietarii unor afaceri aflati la inceput vor plati pentru a le oferi o analiza sau o opinie. Consultanta este un serviciu care costa doar timp si poate fi extrem de utila si valoroasa.

5. Revanzare

Cum procedezi? Nimic mai simplu: achizitionezi produse si le vinzi altor persoane. Ai posibilitatea sa utilizezi dropshipping sau wholesaling pentru a achizitiona aceste produse. Cu dropshipping-ul, livrezi direct de la producator si generezi un profit mai mic, dar nu ai nevoie de o investitie mare la inceput. Cu wholesaling-ul, vei avea nevoie de mai multi bani si spatiu de depozitare la inceput, dar vei genera mai mult profit si vei avea mai mult control.