Top 7 calitati ale unui antreprenor de succes

Multi au incercat sa creeze o definitie a antreprenorului perfect. In opinia noastra, este ca si cum am incerca sa definim iubirea, fericirea sau spiritualitatea – notiuni abstracte cu sensuri multiple si variatii subiective. Nu exista o reteta ideala pentru a contura un antreprenor de succes, insa putem gasi cateva calitati impetuos necesare in activitatea oricarui lider. Sa vedem care sunt acestea!

  1. Vizionar. Probabil cea mai importanta calitate a unui antreprenor este aceea de a vedea oportunitati acolo unde altii vad impedimente, de a privi dincolo de aparente si a avea bucuria de a crea.
  2. Inteligent. Inutil sa mai spunem ca inteligenta este o calitate de baza pentru orice antreprenor care doreste succesul. Altfel cum l-ar putea obtine?!
  3. Cunoasterea domeniului de activitate. Nu ar trebui sa iti deschizi o afacere in domeniul gastronomiei daca nu stii sa separi albusul de galbenus sau sa faci diferenta intre sare si zahar. Este obligatoriu ca detinatorul unui business sa fie cel cu cele mai bune cunostinte legate de domeniul in care isi desfasoara activitatea.
  4. Perseverent. Lucrurile nu vor merge intotdeauna asa cum iti doresti, iar rezultatele nu vor fi mereu pe masura asteptarilor. Insa perseverenta trebuie sa caracterizeze orice antreprenor cu dorinte de reusita. Succesul este sigur doar atunci cand depui eforturi pentru a-l obtine!
  5. Incredere si determinare. Nimeni nu a realizat lucruri marete atunci cand nu a avut incredere in sine si in oameni.
  6. Pasiune. Daca nu esti pasionat de afacerea si activitatea ta, de ce ai mai face-o?!
  7. Persuasiune. Pentru a obtine ceea ce iti doresti, trebuie sa cunosti cateva tehnici de persuasiune. Doar asa ii vei putea convinge pe cei din jur – clienti, concurenti, parteneri de afaceri – ca business-ul tau este unul de succes, cu potential.