Sfaturi de la cei mai bogati oameni din lume

Se spune ca banii nu aduc fericirea, insa o intretin! Mai in gluma, mai in serios, care dintre noi nu si-ar dori sa devina milionar, sa poata obtine tot ce isi doreste oricand, fara prea mare efort?! Nu stim cati vor reusi (va uram si ne uram mult noroc in acest sens!), insa va lasam mai jos cateva sfaturi si idei ale celor mai bogati oameni din lume, in caz ca va doriti sa le urmati exemplul.

 „Iti voi spune cum sa te imbogatesti. Inchide usile. Fii atent atunci cand altii sunt lacomi. Fii lacom atunci cand altii sunt atenti.” (Warren Buffet, CEO Berkshire Hathaway)

„Sunt convins ca diferența dintre antreprenorii de succes și cei care esueaza este perseverența pura“. (Steve Jobs, fondatorul Apple)

 „Oamenii pot fi foarte destepți sau foarte priceputi intr-un anumit domeniu, dar daca ei insisi nu cred cu adevarat asta, nu vor munci prea mult“. (Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook)

 „Cu totii avem nevoie de oameni care sa ne ofere  parerile lor sincere. Cu ajutorul lor devenim mai buni“. (Bill Gates, fondatorul Microsoft Corporation)

„Cea mai mare greseala a mea este probabil faptul ca mă ghidez prea mult dupa talentul unui om si nu dupa personalitatea lui“. (Elon Musk, fondatorul PayPal si Tesla Motors)

„Nu poti avea oameni pesimisti in afacerea ta. Ei te vor conduce la mediocritate.” (Carlos Slim Helu, unul dintre cei mai bogati oameni din lume: avere de peste 75 miliarde de dolari)

„Auzi mereu ca banii nu pot cumpara fericirea. Dar, am crezut mereu ca daca ai multi bani vei putea cumpara macar un pic de fericire. Am aflat ca nu este adevarat.” (Sergey Brin, co-fondator Google)

„Este foarte simplu sa faci bani in ziua de azi. Dar, a face bani intr-un mod sustenabil in timp ce esti responsabil fata de societate si incerci sa schimbi lumea – asta este foarte dificil.” (Jack Ma, presedintele executiv al grupului Alibaba)

„Sunt putin zgarcit, dar nu-i nicio problema cu asta. Ma uit la banii pe care vreau sa ii cheltui si ma intreab oare clientii IKEA si-ar permite asta? Imi permit sa calatoresc la clasa in I, dar a avea bani din abundenta nu reprezinta un motiv suficient de bun pentru a-i risipi.” (Ingvar Kamprad, fondatorul IKEA)

„Nu mi-am propus sa devin bogat. Nici macar nu mi-a trecut prin minte. Ceea ce m-a motivat a fost dorinta de a realiza ceva.”  (Sheldon Adelson, presedinte si CEO al Las Vegas Sands Corporation)

„Frugalitatea, la fel ca orice constrangere, duce la inovatie. Una dintre cele mai bune metode de a iesi din afara cutiei inguste in care te afli este sa inventezi o cale de iesire.”  (Jeff Bezos, CEO Amazon)

„Motivul pentru care am avut un astfel de succes financiar a fost faptul ca nu m-am concentrat niciodata, nici macar pentru un minut, pe a face bani.” (Oprah Winfrey)