4 strategii de marketing care chiar functioneaza

Daca te afli in cautare de inspiratie pentru promovarea afacerii tale, ai sosit unde trebuia. Iti vom prezenta in randurile urmatoare 4 strategii de marketing puse in aplicare de toti cei care au cunoscut succesul in afaceri.

  1. Ofera lucruri gratuite pentru a obtine noi clienti. Tuturor ne plac lucrurile gratuite, trebuie sa recunoastem! Asa ca de ce sa nu profiti de asta pentru a creste potentialul de clienti al business-ului tau?! Poti organiza diverse concursuri in mediul online (de exemplu, pe Facebook, pentru a aduna cati mai multi followers), poti oferi anumite discounturi la produse sau cate un mic cadou la achizitionarea de produse in valoare de o anumita suma. Orice pentru a atrage atentia si a-i face pe oameni sa revina!
  2. Apeleaza la cei care au acelasi public tinta ca si tine pentru schimb de promovare. Nu vorbim aici despre concurenta, ci despre cei care ofera produse si servicii complementare celor oferite de tine. Iata un exemplu util: sa presupunem ca ti-ai deschis o sala de fitness. Pentru promovare, poti apela la cei care vand suplimente alimentare pentru sportivi – ambele afaceri vor avea de castigat clienti!
  3. Google Adwords. Un instrument foarte usor de folosit atunci cand respectam cateva principii: targetarea geografica este un „must”, cuvintele cheie obligatorii, optimizarea pentru mobil absolut necesara!
  4. Promovare prin produse si continut. Atunci cand produsele si serviciile oferite de tine sunt de cea mai buna calitate, vanzarile si clientii vor veni fara prea mare efort. Asa ca investeste mai mult in dezvoltarea acestor aspecte, caci rezultatele nu vor intarzia sa apara.