Top 5 calitati ale unui bun vanzator

Succesul unei vanzari depinde atat de calitatea produsului vandut, cat si de iscusinta vanzatorului. Astazi va vom prezenta 5 calitati pe care orice bun vanzator ar trebui sa le aiba!

1. Carisma. Un bun vanzator stie intotdeauna sa isi atraga clientii, sa se faca placut, este o persoana populara, cu zambetul pe buze. O persoana carismatica nu este vreun Adonis al erei noastre, ci un om care stie sa ii farmece pe cei din jur prin ceea ce spune, prin tonul vocii si atitudinea relaxata.

2. Pozitivismul. Da, oamenii pozitivi sunt mai atragatori in ochii celorlalti. Nimeni nu ar dori sa cumpere ceva de la un ursuz care abia scoate cateva vorbe! Un chip zambitor, ce emana optimism si placere pentru ceea ce face este primul pas pentru a atrage cat mai multi clienti.

3. Cultura generala. Aici nu vorbim despre a cunoaste 5 limbi straine si a stii sa canti la fagot, ci despre a avea o memorie buna, imaginatie si spirit creativ, pentru a putea intretine o conversatie pe orice subiect.

4. Amabilitatea. In calitate de vanzator nu vei avea parte intotdeauna de clienti intelegatori, calmi si draguti. Insa tu va trebui sa fii intotdeauna politicos cu cei carora doresti sa le vinzi ceva. Nu te costa nimic, insa iti asigura succesul vanzarii in mare parte!

5. Perseverenta. Nu vei reusi de la inceput sa vinzi atat cat iti doresti. Vei intra in contact cu persoane care nu vor dori sa cumpere, persoane indecise sau greu de inteles. Insa atunci cand tu, vanzatorul, iti vei pastra calmul si rabdarea si ii vei trata cu respect, le vei oferi informatiile solicitate, oamenii vor stii unde sa revina. Iar vanzarea va fi ca si incheiata!