3 idei de afaceri la tara cu care puteti obtine fonduri europene

Va oferim astazi 3 idei de afaceri la tara, cu care puteti obtine fonduri europene sau nationale (Programul Start Up Nation 2018). Antreprenorii din mediul rural pot dezvolta afaceri chiar si cu investii mici, de cateva sute de euro.

Top 3 idei de afaceri la tara

  1. Atelier de croitorie. Costurile initiale sunt reduse, insa clienti vor fi suficienti, atunci cand in comuna respectiva nu exista alte astfel de afaceri ori magazine de unde oamenii isi pot cumpara haine. Puteti opta atat pentru atelier de creatie, cat si pentru servicii de modificari si reparatii.
  2. Cabinet medical. Iata o afacere pentru care se acorda numeroase fonduri europene. Si extrem de utila pentru populatia din mediul rural, acolo unde serviciile medicale fie lipsesc cu desavarsire, fie lasa mult de dorit la capitol „Calitate”. Puteti alege intre mai multe specializari – stomatologie, medicina generala, oftalmologie etc.; acest tip de afacere se adreseaza, desigur, celor cu studii de specialitate.
  3. Pompe funebre. Probabil una dintre cele mai profitabile afaceri pentru mediul rural, o firma de pompe funebre nu va duce lipsa de clienti, caci cheltuielile pentru inmormantari sunt inevitabile si destul de ridicate. Si aici fondurile europene pe care le puteti accesa sunt consistente.